Ungdomsgarderoben – Skjortor

 

Med en genomtänkt bas i barnets garderob blir klädkriserna färre och flera viktiga minuter kan sparas in varje morgon. En bra bas består av kläder som används ofta, som passar och som matchar varandra. Här gäller det att satsa på ett fåtal bra nyckelplagg som jeans, t-shirts och det som vi ska sikta in oss på här: skjortor.

An attractive young female looking through a clothing closet. She is smiling. Horizontally framed photo.

Några riktigt bra skjortor att kombinera både som ytterplagg tillsammans med en t-shirt eller som ensamt plagg, antingen prydligt knäppt eller med lite nonchalant uppvikta manschetter är en god investering till basgarderoben för både pojkar och flickor.

Skjortan är ett av de första riktiga plaggen i modehistorien och har varit omnämnd ända sedan antiken i en form eller en annan. De allra första skjortorna var ett underplagg eller ett sovplagg, nattskjorta. I början saknade skjortan knäppning och drogs helt enkelt över huvudet. De vanligaste materialen på den här tiden var antingen linne, eller i vissa fall siden.

Det var först under första världskriget och skjortan antog den form vi är vana att se den idag med knäppning framtill. På den här tiden var skjortan fortfarande ett typiskt mansplagg och bars bara av kvinnor i ett fåtal fall, ofta som ett modestatement. Idag är läget helt annorlunda och skjortan bärs av både män och kvinnor. Eller i det här fallet av både pojkar och flickor. Den finns även i en uppsjö av modeller och färger. Med långa ärmar eller korta. Dressad eller casual. Bra utbud av skjorta barn hittar du främst i en e-butik.

Möjligheterna är närmast oändliga. Just nu är ränder, denim och lager på lager oerhört populärt bland killarna. Kombinera en neutral t-shirt med en snygg uppknäppt skjorta utanpå för en riktigt casual look. Uppkavlade ärmar gör även den hopknäppta skjortan mer avslappnad och passar bra för en lite mer preppy look även för den som inte känner sig riktigt bekväm med den helt hopknäppta stilen.

More baby clothing photos;

Bland tjejerna är pastell oerhört stort nu under hösten och det finns ett flertal skjortor i olika modeller. Från raka till något figursydda. Dessa skjortor är mycket snygga med uppvikta manschetter, till ett par avslappnade jeans eller bara som de är för en prydlig och elegant look.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *