Sortera i garderoben

Alla fashionistor och modelejon vet att man med jämna mellanrum måste gå igenom sin garderob och göra sig av med gamla kläder för att få plats med det senaste modet. Annars finns risk för att majoriteten av ens kläder ligger oanvända i en hög på ens soffa eller på golvet. Att ha en välorganiserad och städad garderob gör det dessutom lättare att planera vad man ska ha på sig, eftersom man faktiskt kan se alla kläder man har. En sådan garderob kan rentav fungera som en inspirationskälla.dresses-53319_960_720

Vad är då det bästa sättet att ta tag i en överfull garderob? Om du är en person som vet med dig att du har svårt att skilja dig från gamla plagg kan en bra idé vara att börja med att bestämma dig för vart de plagg som du gör dig av med ska ta vägen. Kanske vill du ge dem till en nära vän, eller till välgörenhet? Att veta att plaggen inte bara kommer att kastas bort kan göra det lättare att släppa taget om dem. Trots det kommer det komma tillfällen då du står och håller i ett plagg och velar över om du ska behålla det eller inte. I dessa situationer gäller det att verkligen rannsaka sig själv, och ställa sig frågan om man faktiskt kommer att använda plagget. Om det inte sitter bra, om du inte har använt det på länge eller om du helt enkelt inte är så förtjust i plagget längre finns det ingen anledning att ha kvar det.

När du så till slut har gjort dig av med de plagg du inte längre vill ha kan du börja fundera över hur du vill organisera de kläder som du har kvar. Två exempel är att dela in kläderna efter färg eller efter funktion (till exempel festkläder i en del av garderoben och jobbkläder i en annan). Ett bra tips för att ge garderboen ett enhetligt utseende och göra det lättare att se själva kläderna är att köpa en uppsättning matchande galgar, gärna svarta eller vita.

När du så har skapat ordning och reda i din garderob, och plats för nya plagg, bör du inte kasta dig ut på århundradets shoppingrunda – se istället till att varje nytt plagg du för in är något som du vet med dig att du kommer att vilja behålla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *