Så väljer du en övergångsjacka

När vintern övergår till vår och när hösten övergår till vinter kan det vara svårt att veta vilken jacka du egentligen ska bära. Det är ett konststycke att välja rätt jacka. Vill du ha en jacka av högsta kvalité ska du kolla in Parajumpers för herr som har en moderiktig stil. De har perfekta dunjackor och västar som passar utmärkt under övergångsperioderna. En väst kan komplettera en jacka om det skulle bli kyligare och du behöver mer på kroppen. Deras modeller är gjorda av slitstarka material så din jacka kommer du kunna ha många övergångsperioder.

En väst är ett bra komplement

När du ska välja en övergångsjacka ska du fundera över när du ska ha på dig den och till vilken temperatur du vill den ska fungera. Du ska också väga in din personliga stil så att du inte köper en jacka som inte passar dig. Frågan är om det räcker med en jacka i övergångsperioderna eller om det behövs flera alternativ i garderoben? En dunjacka är ett bra alternativ och perfekt för dig som vill ha lite extra värme. Ett alternativ till dunjackan är en lättviktsjacka som är en tunnare dunjacka. Det finns massor med olika modeller. Denna jacka är perfekt när det inte är allt för kallt. Skulle de bli kallt är denna typ av jacka perfekt att använda som ett extra lager under en annan jacka. Så den kan också vara användbar under vinterhalvåret. Ett annat alternativ är en yllerock som går att kombinera med ett extra lager som lättviktsjackan eller en väst. En duffel är också ett bra val.

Välj jacka efter dina behov

När du ska slå till på en ny jacka, tänk ett extra varv på dina behov. Yllerocken är stilig medan dunjackan är mer funktionell. Ska du använda jackan när du åker till och från jobbet eller är det när du går hundpromenader? Sitter du i en bil eller buss behöver du inte en lika tjock jacka som om du är utomhus hela tiden. Sedan är det bra om jackan matchar din övriga garderob.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *