Louis Vuitton

1854 skapade Louis Vuitton ett modehus i Paris där han erbjöd fantastiska resväskor som skulle vara lätta att transportera och hålla för ovarsam hantering. Då var han endast 16 år gammal. Idag är företaget en världsangelägenhet där man inte bara kan handla resväskor utan skor, handväskor, kläder, parfymer och smycken. Lous Vuitton-branschen är på plats 19 av världens mest förmögna branscher och är värt cirka 19 biljoner dollar. Sedan 1800-talet har väskorna gjorts för hand och görs så fortfarande. Det kan ta upp till 60 timmar att tillverka varje resväska och upp till 15 timmar att tillverka en portfölj.

Vikander är ansikte för Vuitton

Louis Vuittons svenska ansikte är Alicia Vikander. Alicia är en framgångsrik skådespelerska som har varit med i många uppmärksammande filmer. Hon har även vunnit en Oscar för sin roll i filmen ”The Danish Girl”. I sitt tacktal framförde hon sin tacksamhet mot sina föräldrar som alltid har stöttat henne. I somras tackade hon ja till att vara Vuittons ansikte utåt. När hon närvarade vid den amerikanska Met-galan var hon klädd i Vuittons kläder och skor från topp till tå. Vid sin sida på galan hade hon Vuittons chefsdesigner Nicolas Ghesquière. Förutom Vikander har även skådespelerskorna Michelle Williams, Jennifer Connelly och Charlotte Gainsbourg varit Vuittons ansikten utåt.

Vuitton och falska kopior

Tyvärr så kan inte alla ha råd att köpa en väska från Louis Vuitton. De är väldigt dyra och exklusiva. Dock florerar väldigt många olika förfalskningar av väskmodellerna. Du kan själv kontrollera vissa saker för att förvissa dig om att du köper ett original och inte en kopia. Ta reda på om väskan är i skinn eller ej. En Vuitton-väska är handsydd så kontrollera att väskan är ordentligt sydd utan slarviga sömmar. Matchar mönstret? En väska från Louis Vuitton skulle aldrig ha en felaktig mönsterpassning. Väskan ska kännas tung, inte lätt och ihålig. Då har du dessvärre fått en kopia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *