Lacoste – parfym och kläder

Lacoste är ett franskt klädmärke som grundades av tennisspelaren René Lacoste André Gillier år 1933. Märket säljer både kläder, skor, läderprodukter, klockor, glasögon och parfym. Det företaget är allra mest kända för är sina polo tröjor. Företaget har också lanserat en inredningslinje där saker som lakan och handdukar finns med. Märket känns främst igen på sin gröna logotyp i form av en krokodil. Denna logotyp kommer från att René Lacoste kallades ”The Crocodile” av sina fans när denne spelade tennis. I november år 2012 köptes Lacoste upp av en schweizisk grupp kallad Maus Frères. Företaget Lacose hade som mål att först göra tennis tröjor som grundarna kunde bära på planen. Detta förändrades sedan. År 2000 hyrde företaget in en ny designer vid namn Christophe Lemaire, och i samband med detta började företaget verkligen att ta sig an sitt namn och sin logotyp. Idag har företaget lyckats ta sig tillbaka till en bra status efter det att de hade en kris under 1990-talet.

Populärt med märkeskläder

Idag har det blivit allt mer populärt att bära märkeskläder både till vardags och till fest. Många märken och designers har till och med börjat ta fram märkeskläder för barn. När man ser till vuxna har märkeskläder blivit en sak som inger status och Sveriges bäst klädda man går som oftast klädd i dyra märken som Lacoste eller liknande. I inredningskretsen har också populariteten ökat när det gäller användande av just märken av olika slag. Idag väljer många kläder och inredning efter just vilket märke som finns på det och Lacoste är ett märke som lyckas kombinera bra design med hållbarhet samtidigt som deras produkter inte heller håller så höga priser. Många andra märken håller ganska höga priser, men Lacoste har lyckats hålla sig på en nivå som också den vanliga arbetarklassen har råd med. Om man vill köpa saker från Lacoste gäller det dock att hålla koll för många har valt att kopiera deras logotyp och skapa en som är precis likadan eller mycket lik Lacoste originals krokodil logga. Dessa saker har dock inget värde eftersom de är just kopior.

Dekorativt med märken

Om man ska hålla en stor och lyxig fest kan det vara snyggt att använda märkesdetaljer för att lyxa till festlokalen eller hemmet lite extra. Handdukar från Lacoste i köket eller badrummet får gästerna att se det där lilla extra. Kläderna ska självklart komma från ett känt märke och maten ska gärna läggas upp på exklusiva tallrikar. Matens utseende är också mycket viktigt när den ska ätas. En gräddsifon är praktisk att använda för att ge desserter och liknande en snygg touch. Många använder idag märkesprodukter just för att de gillar märket i sig, även om de har samma produkter från mindre kända märken. Många väljer också att köpa piratkopior av vissa märken just för att de tycker att själva märket är snyggt, men samtidigt vill eller kan de inte lägga så mycket pengar på att köpa det. Detta är dock olagligt i många länder och det gäller att se upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *