Hundmode

Hunden är en kär familjemedlem som allt för ofta skäms bort på alla möjliga vis av hundägare. Det finns oändligt många leksaker, koppel och halsband att välja bland för att inte tala om vilken som är den bästa och mest näringsrika maten till våra fyrbenta små vänner. På vintern kan det även vara viktigt att ge sin hund en väst eller något annat som värmer under kyliga promenader. För den som inte låter hunden sova i sängen kan man shoppa loss bland underbara hundkojor, puffar, plädar och kuddar som de kan sova gott på om natten. Hunden är för många ett substitut för barn och precis som föräldrar gillar att klä sina barn i matchande märkeskläder så finns det många hundägare som gör likadant. Accessoarer till hundar finns det mycket av i speciella hundbutiker men man kan även hitta mycket online om man surfar runt en stund. Det finns även mycket fint att fynda på second hand.

Hunden är en del av familjen

Hundar har i vissa fall har blivit ett substitut för barn eller en partner. Det kan vara svårt att förstå för den som inte har hund själv, men precis på samma sätt som föräldrar tar hand om sina barn kan hundägare pyssla om sina hundar. Vissa lägger stora summor på att smycka sina små lurviga vänner med diamanter och dylikt. I speciella butiker kan man köpa exklusiv mat till hundar och andra husdjur som man bara vill ge det allra bästa. Hunden är ju trots allt människans bästa vän, så om man har pengar så kan det vara fullt naturligt att man köper det dyraste. Frågan är om det verkligen är det bästa bara för att det är det dyraste. En anledning till att hunden blivit ett substitut skulle kunna bero på att fler väljer att skaffa barn senare och det har blivit mer accepterat att ta med sig hunden överallt. På somliga restauranger och caféer kan man få ta med sig husdjur in och ibland finns det även en särskild meny för dessa.

Att ge sin hund det bästa

Hundar följer en dominant ledare, och det är viktigt att komma ihåg det oavsett om man har en stor eller liten hund. Tips att tänka på är att inte behandla hundar som jämlika med människor, till exempel ska man alltid gå igenom alla dörrar först, inte mata hunden med maten som serveras till familjen direkt från bordet eller låta dem sova i sängen. Även om det kan vara frestande och otroligt mysigt att dela säng med en varm och gosig hund så kan det vara dumt att göra så. Köp hellre en fin sovplats till din hund så att du slipper få dåligt samvete. fatboy är ett bra alternativ och de kommer i många olika färger. Dessutom är de enkla att hålla rena och håller länge. Testa dig fram när det kommer till hundmat. Även om ett märke är dyrt så behöver det inte vara rätt för just din hund. Du märker på hunden om den släpper sig lite väl mycket att maten inte är perfekt anpassad till hunden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *