Hitta de perfekta jeansen

540px-Live_model_Fitting_of_Ladies_Denim_PantHitta de perfekta jeansen

De flesta har minst ett par jeans i garderoben, det är ett klassiskt plagg som funkar till allt. Under våren 2016 känns jeansen hetare än någonsin och de kommer i många olika varianter och tvättar. Det kan däremot vara svårt att hitta de rätta jeansen som sitter rätt, ser snygga ut och samtidigt känns bekväma. Här följer några tips på vad du kan tänka på i jakten på de perfekta jeansen.

Fråga om hjälp. Tveka inte att be om hjälp av kunnig personal i butiken. De kan ta fram ett par olika modeller och hjälpa dig att hitta rätt i jeansdjungeln.

Storlek. Kom ihåg att jeans ofta töjs ut en hel del när du använder dem så välj ett par som sitter väldigt tight i butiken.

Fickorna. Jeansens fickor kan ha stor inverkan på hur din rumpa ser ut. Tätt sittande fickor gör att din rumpa ser mindre ut. Om du däremot vill att din rumpa ska se större ut så bör du leta efter jeans där fickorna sitter brett isär. Vill du ha ett automatiskt rumplyft så hjälper det om fickorna sitter högre upp eller om de sitter snedställda mot varandra.

Färger. Färger eller så kallade tvättar på jeansen kan spela en betydande roll för hur dina jeans passar. Ljusa tvättar med slitningar gör att du ser större och bredare ut. Mörka tvättar gör däremot att du ser mindre ut.

Midja. Hög midja har länge varit populärt. En hög midja framhäver dina höfter och gör att du ser längre ut. Har du en bullmage är den höga midjan perfekt för att dölja detta. En låg midja gör benen kortare och rumpan bredare, medan en normal midja inte har någon direkt påverkan på ditt utseende.

Utställda ben. Nu är det återigen populärt med utställda ben. Utställda ben ger intrycket av längre och smalare ben. De passar perfekt för den päronformade kroppen som har en smal midja och breda höfter och lår.

Skinny jeans. Ett par smala, så kallade skinny, jeans har en slimmande effekt som passar nästan alla kroppstyper.

Kom ihåg att sköta om dina jeans så att de håller länge. Tvätta dem med avigsidan ut i max 40 grader. Använd inte sköljmedel då detta kan förstöra jeansens passform.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *