Det personliga modet

Idag finns det flera strömningar inom modet och många personer har en egen klädstil. Det finns också ett större intresse för en personlig stil utifrån klimatförändringarna och för att minska på jordens resurser; att använda kläder under en längre tid. Det personlig modet kan också vara plånboksvänligt.

Inspiration

Mode och musik har alltid hört ihop och ibland kan man nästan se vilken musiksmak en person har utifrån klädstilen, men självklart stämmer det inte allt. Sport och mode hör också ihop, och idag är ett sportigt street wear populärt, särskilt bland yngre. Om du vill skapa dig en personlig still måste du börja med att utgå från dig själv. Ett tips är att fråga dig vad du tycker både är bekvämt och snyggt. Som människor vill vi känna oss som oss själva, men gärna som den bästa versionen av oss själva; det gäller både kläder och frisyr. Om du har problem med tunt hår eller håravfall kan du vända dig till Nordichair som är ledande inom PRP och hårtransplantation. I den personliga stilen finns det ett samklang mellan mode och frisyr – hela stilen går ihop.

En stil eller flera?

Måste en personlig stil vara en särskild stil eller kan det vara flera stilar samtidigt? Det finns många som skulle kunna definiera sin personliga stil som ”svart” eller ”alltid jeans” och där förändringarna i modet bara påverkar hur de svarta kläderna eller jeansen ser ut, men basen är densamma. För andra kan det vara en särskild era, som 60-talsmode eller flower power, som är det genomgående – både i kläder, associerar som väskor och smycken, samt frisyrer. Vissa har en ganska vanlig stil till vardags, men njuter av att klä sig i rocka billy-stil vid särskilda tillfällen. Du bestämmer själv om du ska köra en stil hela tiden eller blanda olika stilar, men, om du bara blandar så kommer din personliga stil till slut inte att uppfattas. Hitta gärna något som är genomgående i alla stilar, som blommigt eller skinnjacka.

Tre slag för Second hand

Det bästa sättet att skapa sig ett personligt mode är genom att handla på second hand. Om du går till en second hand-affär eller letar second hand på nätet, så kommer det personliga modet uppstå av sig självt. Du ser olika slags kläder och måste själv välja vad du tycker är snyggt – det finns inget magasin eller några snygga modeller som har på sig klänningen eller jeansen. Det medför att du kommer bli mycket mer uppriktig i din smak – och mindre påverkad av andra. Det andra som är bra med second hand är att det ofta är mycket billigare, än om du handlat i en vanlig affär. Det är möjligt att köpa bra märken för en bråkdel av priset! Dagens second hand-affärer är fina och fräscha. De flesta butiker gör också mycket hårda bedömningen och lägger inte fram trasiga eller urtvättade plagg. För det tredje är det bra utifrån miljö och jordens resurser – kläderna är redan både producerade och fraktade till Sverige. Personligt, billigt och klimatsmart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *